slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3

U bent hier

Feed-aggregator

Gezocht: WK-vrijwilligers!

NOB - do, 26/02/2015 - 09:37

Een tijd geleden deden we een oproep dat we op zoek waren naar WK-vrijwilligers. Ondanks de vele enthousiaste reacties en aanmeldingen, zijn we toch nog op zoek naar een paar extra handen. Heb jij zin om mee te werken aan het WK Onderwaterfotografie tijdens het Pinksterweekend? Meld je dan aan!

Categorieën: Duiknieuws

WK Onderwaterfotografie in 2017 in Mexico

NOB - wo, 18/02/2015 - 13:39

Alhoewel wij nog druk bezig zijn met de organisatie van het WK Onderwaterfotografie 2015, is bekend geworden dat Mexico zich kan opmaken voor de organisatie van het WK in 2017.

Categorieën: Duiknieuws

WK-blog 9 – Het WK is er ook voor jou!

NOB - di, 17/02/2015 - 11:36

In de negende WK-blog vertelt Desmond van Santen over de organisantie van het WK. 'Brazilië, Argentinië, Korea, Zweden, Luxemburg, Rusland, Zwitserland, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Kroatië, Mexico, Noorwegen, Portugal, Slovenië, Spanje en Turkije. Al deze teams maken de (verre) reis naar Zeeland om deel te nemen aan het wereldkampioenschap. Maar liefst negentig fotografen en modellen nemen deel aan de competitie!'

Categorieën: Duiknieuws

In memoriam Huub van Luyt (1933-2015)

NOB - ma, 16/02/2015 - 09:33
Een van de leden van het eerste uur en oud voorzitter van de NOB is recent overleden, zo is bekend geworden bij de NOB. En dan wordt er gezocht naar iemand, die hem nog 'van vroeger kent' en die wordt gevraagd wat van zijn herinneringen aan in dit geval Huub op schrift te stellen.
Categorieën: Duiknieuws

Nieuw bij TDC: Thermalution verwarming systemen

Technical diving college - zo, 08/02/2015 - 14:56

Vanaf nu kunt voor bij ons ook terecht voor verwarming systemen van Thermalution.

Thermalution ® bevat een niet-metaalhoudende verwarmingstechnology, genaamd ThermalTek ®, die warmte genereert en het lichaam effectief verwarmt. Thermalution is niet alleen geschikt voor alle soorten van outdoor activiteiten zoals wandelen, vissen, skiën, enz. Het is nu ook beschikbaar voor watersport activiteiten, zoals duiken, surfen, zwemmen en kajakken. Thermalution ® is de oplossing tegen onderkoeling.

Kijk HIER in onze webshop voor een overzicht van de beschikbare modellen, of kom langs in de winkel.

 

Categorieën: Duiknieuws

Je ledenpas digitaal

NOB - wo, 28/01/2015 - 15:20

Je hebt hem misschien al gemist bij de eerste Onderwatersport van dit jaar: je ledenpas. Sinds juni 2014 vind je je ledenpas digitaal op Mijn NOB, daarom ontvang je vanaf dit jaar geen fysieke pas meer. In Mijn NOB is je ledenpas 24/7 beschikbaar en kun je hem eenvoudig downloaden op je telefoon of tablet. Op deze manier raak je hem nooit meer kwijt.

Categorieën: Duiknieuws

Beleef het WK Onderwaterfotografie van dichtbij tijdens de Photo Experience

NOB - ma, 26/01/2015 - 15:51

’s Werelds beste onderwaterfotografen komen in mei naar Nederland en jij kunt dit van heel dichtbij mee gaan maken! Samen met Dive & Travel organiseren we namelijk de WK Photo Experience. Je verblijft in hetzelfde hotel als de deelnemers aan het WK en ’s avonds drink jij jouw drankje aan dezelfde bar. Special guest is niemand minder dan internationaal topfotograaf Alex Mustard, die exclusief voor de deelnemers van de WK Photo Experience een lezing geeft.

Categorieën: Duiknieuws

Ontbrekende documenten en conclusies zonder bewijs bij vergunningaanvraag stort staalslakken

NOB - do, 22/01/2015 - 13:48

In de vergunningaanvraag van Rijkswaterstaat voor de stort van staalslakken in de Oosterschelde zijn conclusies getrokken waarvoor het wetenschappelijk bewijs ontbreekt. Dat is de belangrijkste uitkomst uit het onderzoek dat de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak (StAB) in opdracht van de Raad van State heeft uitgevoerd.

Categorieën: Duiknieuws

Stort bagger bij Stavenisse en Bruinisse start maandag

NOB - do, 15/01/2015 - 16:29

Let op! Aanstaande maandag (19 januari) start projectbureau Zeeweringen in de haven van Sint-Annaland met baggeren. De bagger wordt vervoerd naar twee stortvakken. Hoewel de stortvakken zich bevinden in een gebied waar duiken niet is toegestaan, liggen ze op vrij dichte afstand enkele duikstekken. Voor die duiklocaties geldt dan ook een waarschuwing om bij het duiken uit de buurt van de stortlocaties te blijven.

Categorieën: Duiknieuws

Haal in één keer je 1*- en 2*-instructeursopleiding!

NOB - do, 15/01/2015 - 11:14
De NOB biedt voor het eerst een gecombineerde 1*- en 2*-instructeursopleiding aan. Wil jij instructeur worden? Dan kun je nu in één klap beide opleidingen volgen! Als deelnemer schrijf je je direct in voor beide opleidingen die aansluitend gegeven worden.
Categorieën: Duiknieuws

Rondje Nederland: aansprakelijkheid en vrijwilligers

NOB - wo, 14/01/2015 - 14:42

Zin in een leuke avond waar kennismaking én kennisdeling met andere duikverenigingen centraal staat? Kom dan naar het Rondje Nederland! Deze avond biedt je de kans om clubs uit de buurt te ontmoeten en meer te leren over een specifiek thema. Dit jaar staan tijdens het Rondje Nederland twee thema’s centraal: aansprakelijkheid en vrijwilligers.

Categorieën: Duiknieuws

Wil jij meehelpen aan het NK Onderwaterfotografie?

NOB - wo, 14/01/2015 - 14:00

Lees dan vooral verder! Het (Open) Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie, het Zeeuws Kampioenschap én het Open Nederlands Kampioenschap Videografie wordt jaarlijks door een team van vrijwilligers georganiseerd. Heb jij organisatietalent en lijkt het je leuk om je in te zetten voor het ZK / NK / ONK / ONK-video in 2015? Meld je dan aan!

Categorieën: Duiknieuws

Ook na gemeenteraad nog geen duidelijkheid over waterskibaan bij Wijthmenerplas

NOB - di, 13/01/2015 - 15:11

Gisteravond was de NOB bij de gemeenteraad van Zwolle om inspraak te hebben in de debatronde over de mogelijke waterskibaan bij de Wijthmenerplas. ‘We zijn niet tegen de waterskibaan, alleen is het gelijktijdig delen van hetzelfde water zo gevaarlijk dat dit niet mogelijk is,’ aldus bestuurslid Erik van Vessem. ‘Daarom stellen wij voor om de waterskibaan op te schuiven, zodat er genoeg ruimte is om te duiken.’

Categorieën: Duiknieuws

Nieuwe workshop ‘Toezicht in het Zwembad’ voor instructeurs

NOB - ma, 12/01/2015 - 14:40

Veel duikverenigingen zetten hun eigen toezichthouder in tijdens de zwembadlessen. Op dit moment wordt er aan de zwembadwet gewerkt, waardoor iedere toezichthouder vanaf volgend jaar jaarlijks moet aantonen dat hij vaardig is in reddende handelingen. Hiervoor hebben wij de NOB Zwemtest voor Duikers ontwikkeld. Ben jij instructeur en wil jij deze zwemtest kunnen afnemen? Volg dan de workshop Toezicht in het Zwembad!

Categorieën: Duiknieuws

Meer weten over onderwaterbiologie? Kom naar ’t biologisch weekend!

NOB - wo, 07/01/2015 - 11:32

Wil je meer leren over de verschillende plant- en diersoorten die in onze wateren voorkomen én hoe je ze kunt herkennen? Meld je dan aan voor het biologisch weekend van 19 t/m 21 juni in Burgh-Haamstede!

Categorieën: Duiknieuws

IANTD Instructor Course

Technical diving college - di, 23/12/2014 - 16:22

IANTD INSTRUCTOR: DE MOGELIJKHEDEN ZIJN GRENZELOOS
Als IANTD Technical duikinstructeur gaan nieuwe werelden voor je open die voor anderen gesloten blijven. Wereldwijd is IANTD de grootste organisatie als het gaat om het verzorgen van technische duikopleidingen. Van Open Water Diver tot Technical diving Instructor : IANTD maakt het mogelijk.
IANTD is de meest herkende en erkende duikorganisatie ter wereld. En dat vergroot natuurlijk JOUW carrièremogelijkheden. Overal ter wereld kun jij als IANTD Professional direct aan de slag als duikinstructeur. Maar ook in Nederland kun je direct starten. Zelfstandig en voor een duikschool. De keuze is aan jou!

WELKOM IN DE WERELD VAN TECHNICAL DIVING COLLEGE
En als je dan toch besluit om duikinstructeur te worden; doe het dan op de leukste, meest ontspannen en beste manier! Bij het enige IANTD Technical Diving Center gelegen in het midden van het land. Technical Diving College . Naast de unieke locatie van de Spiegelpolderplas en de Vinkenveense plassen beschikken we over een indoor zwembad in Naarden . En dat is natuurlijk ideaal. Hier trainen we jou en perfectioneren we jouw skills en vaardigheden. Daarnaast beschikken we ook over een inpandige presentatieruimte én een theorielocatie! Klinkt relaxed toch? Minimale logistiek, maximaal plezier!

Categorieën: Duiknieuws

Emergency Oxygen Provider

Technical diving college - di, 23/12/2014 - 15:52

De cursus, Emergency Oxygen Provider van PADI, is een opleiding bedoeld om mensen te trainen in het herkennen van mogelijke aan water gerelateerde verwondingen en om eerste hulp met zuurstof te verlenen terwijl men op de ambulance wacht en / of transport naar de dichtstbijzijnde ziekenhuis organiseert.
Je hoeft geen reanimatie- of eerstehulpcursus te hebben gedaan om deze cursus te volgen. Dit betekent dat de cursus ook geschikt is voor degenen die zich bij duikers in de buurt bevinden – de bemanning, niet-duikende buddy’s, strandwachten en personeel dat aan de kant blijft.
Wordt nog veelzijdiger en combineer de Emergency Oxygen Provider met de Emergency First Response cursus waar je alles leert over reanimeren en eerste hulp bij ongevallen.

Je leert:

• Duikziektes en water gerelateerde verwondingen herkent die met zuurstof te behandelen zijn
• De zuurstofuitrusting correct in elkaar zet
• Zuurstof moet toedienen

DEZE CURSUS BOEKEN?

Deze cursus is niet opgenomen in de reguliere cursusplanning van Technical Diving College. Neem contact met ons op om deze cursus te plannen op een moment dat het jou uitkomt.

Categorieën: Duiknieuws

ReActivate

Technical diving college - di, 23/12/2014 - 15:45

Heb je al een tijd niet meer gedoken en ben je toe aan een opfrisser? Het ReActivate™ programma is de perfecte manier om je kennis en vaardigheden van de PADI Open Water Diver cursus op te frissen, voordat je weer het water in gaat. Gaat het alleen maar om een paar kernpunten of wil je de basis weer herhalen, ReActivate is aanpasbaar aan jouw behoeftes: je herhaalt op je gemak op je tablet, pad of computer de theorie (vanaf 2015) en gaat daarna in ons eigen verwarmd indoorbad duiken met een PADI Professional. Het is makkelijk en snel. de manier om je voor te bereiden op de volgende PADI cursus of voor te bereiden op je vakantie. In de agenda kun je alle data vinden en direct boeken. Vind je niet de data die bij jouw agenda passen? Neem dan even contact met ons. Dan komen we er samen wel uit.

Wat leer je

Vanaf medio 2015 kun je gebruik maken van of de ReActivate Touch (voor tablets of mobiele apparaten) of ReActivate Online (voor je eigen computer). Je duikt onder in verschillende duikscenario’s en neemt beslissingen, die je kennis van de duikveiligheidregels testen. Bestudeer de onderwerpen in je eigen tempo en ga dieper in op de materie, waar je dat nodig acht. Tot ie tijd testen we aan de hand van het PADI Open Water Diver Examen je kennis en zullen we je kennis weer opfrissen waar nodig.

In het water zal een van onze Divemaster of Instructors je helpen je rust en vertrouwen terug te vinden, zodat je weer veilig kunt gaan duiken. je oefent alle belangrijke veiligheidsprocedures en oefent duikvaardigheden die jij nog graag zou willen herhalen.

Medio 2015 krijg je na het volgen van het ReActivate™ programma een nieuw brevet waarmee je kunt aantonen, dat je er weer helemaal klaar voor bent om onderwater te gaan.

Categorieën: Duiknieuws

Duikvereniging G.B.D. Calamari organiseert biologisch symposium

NOB - wo, 17/12/2014 - 10:54

Ter ere van het 50-jarig jubileum organiseert de Groninger Biologen Duikvereniging Calamari op zaterdag 28 februari een biologisch symposium in Haren. Het thema van het symposium is “Past, present, future”. Verschillende marien biologische en archeologische onderwerpen komen tijdens deze dag aan bod. Wil je bij het symposium aanwezig zijn? Als NOB-lid krijg je korting!

Categorieën: Duiknieuws

NOB aanwezig op Duikvaker

NOB - wo, 17/12/2014 - 09:49

De NOB is dit jaar met een stand aanwezig op de Duikvaker, die op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari in Houten plaatsvindt. “We vertellen je graag wat wij allemaal doen voor duikers,” zegt voorzitter Jack de Vries. “Denk aan de discussie over de staalslakken in de Oosterschelde en het behoud van de duikstek bij de Wythmenerplas. Wil je meer weten over onze acties? Of heb je ideeën die je graag met ons deelt? Loop gerust even langs!"

Categorieën: Duiknieuws

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer