slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3

U bent hier

Feed-aggregator

Technical Diving College op de Noordzee

Technical diving college - do, 02/07/2015 - 22:31

Zondag 28 juni is Technical Diving College met de Aquila Charter de Noordzee op geweest. Met de Duikers Gerard van der Kolk, Sebastiaan Westerveld, Marcel Velner, Edward Past en Nico van Boekel. Verder waren Ad Groenenberg, Thom Bierenbroodspot en Mark Barto aanwezig.
Gedoken werd op de HMS Cressy. Met een maximum diepte van 33 meter een mooi wrak om op te duiken.
Eerste duik om 10:00 met een duiktijd van maximaal 45 minuten. Tweede duik om 16:00 met een maximale duiktijd van 1 uur en 10 minuten. Gezien de geschiedenis van het wrak, waarbij met twee zusterschepen 1459 mensen zijn omgekomen in de eerste wereldoorlog, waren het twee heel indrukwekkende duiken.

Technical Diving College dankt de Aquila Charter voor de goede zorgen en grote gastvrijheid.
Wil je ook een keer mee met de Aquila Charter, klik hier voor hun website

Zie ook de foto impressie van deze dag. Met dank aan fotograaf Mark Barto

Categorieën: Duiknieuws

Raad van State vernietigt vergunning stort hoogovenafval

NOB - di, 30/06/2015 - 13:50

De vergunning die de Provincie Zeeland aan Rijkswaterstaat heeft verleend voor de stort van staalslakken - hoogovenafval met daarin zware metalen en afvalstoffen – is vandaag door de Raad van State vernietigd. Dit gebeurde naar aanleiding van de beroepsprocedure die wij samen met Stichting de Oosterschelde is gestart.

Categorieën: Duiknieuws

Eerste programma-onderdelen duikfestival bekend

NOB - do, 18/06/2015 - 10:27

Zin in een workshop onderwaterfotografie van Karin Brussaard, kennismaken met freediven of duikmaterialen testen in de festivalplas? Dat kan! Kom op zondag 6 september naar het duikfestival dat we voor de vierde keer organiseert bij plas Slijk-Ewijk.

Categorieën: Duiknieuws

Nieuwe duikstek bij Helmond

NOB - wo, 17/06/2015 - 08:59

Komende zaterdag (20 juni) wordt in Helmond de nieuwe duikstek ‘De Cacaofabriek’ in de Zuid-Willemsvaart geopend. De nieuwe duiklocatie heeft alles wat je van een duikstek mag verwachten: goed zicht, veel leven en een prachtige onderwaternatuur vol sponsen, zoetwatermosselen en vissen. Daarnaast is er een parkeerplaats, een duiktrap met antisliprooster en is er een horecagelegenheid in de buurt.

Categorieën: Duiknieuws

@ The Beach

Technical diving college - ma, 15/06/2015 - 23:33

Op zondag 14 juni was het weer zover.
Scuba Republic heeft in samenwerking met Technical Diving College het jaarlijkse @ The Beach georganiseerd.
De dag startte om 10:00 in de winkel van Scuba Republic op het strand van Zandvoort.

Het bleek weer een succesvolle dag, waarin diverse workshops werden gegeven door de instructeurs van Scuba Republic en Technical Diving College.
Hierin zijn onder andere het PADI TecRec, PADI GoPro programma’s en diverse andere specialties. Waarbij theorie en praktijk gecombineerd werd.

Er was ook genoeg animo om hier aan deel te nemen door de diverse gasten.

Categorieën: Duiknieuws

Sophiahaven (49)

NOB Duiklocaties - di, 09/06/2015 - 09:51
Van 1 februari tot 1 juni werd hier aan de dijk gewerkt, maar er worden nog altijd afrondende werkzaamheden uitgevoerd. Hierdoor is deze duiklocatie nog altijd gesloten.
Categorieën: Duiknieuws

Hoe worden onze dijken versterkt? Ga mee op excursie!

NOB - ma, 08/06/2015 - 16:26

Altijd al eens willen zien hoe onze dijken worden versterkt? Op 20 juni 2015 organiseert projectbureau Zeeweringen hierover een excursie in Zeeland. Normaal gesproken zijn dijkversterkingen verboden voor publiek, maar in het laatste uitvoeringsjaar maakt het projectbureau een uitzondering. Ook wij zijn aanwezig en zullen kort vertellen hoe de samenwerking met projectbureau Zeeweringen eruit ziet.

Categorieën: Duiknieuws

Schoonmaakduiken zorgt voor schone meren, maar het mág niet

NOB - do, 04/06/2015 - 09:49

Vandaag besteedt NOSop3 aandacht aan de schoonmaakduiken die veel van onze verenigingen regelmatig organiseren. Want het is een goed initiatief – het zorgt tenslotte voor schone meren – maar het mág niet. Hoe zit dat? Bureaumanager van de NOB Riana Wassing legt het voor de camera uit én vertelt dat de strenge regels voor schoonmaakduiken volgens ons niet nodig zijn.

Categorieën: Duiknieuws

Fuiken bij Den Osse kapotgesneden

NOB - di, 02/06/2015 - 13:15

Afgelopen twee weekenden zijn bij Den Osse fuiken van vissers kapot gesneden. Dit is erg vervelend en kostbaar voor vissers en we vragen duikers dan ook op om van de fuiken af te blijven. Ondanks dat velen van jullie hier waarschijnlijk niets mee te maken hebben worden we hier uiteindelijk met z’n allen – als ‘duikgemeenschap’ -  op aangekeken. Zie je dat iemand een fuik kapot snijdt? Spreek diegene er dan op aan. Zo zorgen we er met elkaar voor dat sportduikers en de beroepsvisserij goed kunnen blijven samenwerken.

Categorieën: Duiknieuws

Damir Zurub winnaar WK Onderwaterfotografie

NOB - ma, 25/05/2015 - 20:18

Damir Zurub uit Kroatië is vanavond wereldkampioen onderwaterfotografie geworden. Dit evenement vond tussen 21 en 25 mei plaats in Zeeland. Bijna honderd internationale onderwaterfotografen doken het water van de Oosterschelde en het Grevelingenmeer in om binnen vijf verschillende categorieën dé perfecte foto te maken. De fotoserie van Zurub werd door de jury het beste beoordeeld.

Categorieën: Duiknieuws

25 mei: bekendmaking Wereldkampioen in Renesse

NOB - zo, 24/05/2015 - 21:08

Morgen, 25 mei, wordt bekend wie de nieuwe Wereldkampioen is. Vind je het leuk om bij de bekendmaking en prijsuitreiking aanwezig te zijn? Je bent van harte welkom! Om 19:00 uur maken we op het strand van Renesse, ter hoogte van strandtent Our Seaside, bekend wie de nieuwe Wereldkampioen is. Zien we je dan?

Categorieën: Duiknieuws

Wedstrijdlocaties WK weer open voor sportduikers

NOB - zo, 24/05/2015 - 16:20

Vandaag was de tweede competitiedag van het WK Onderwaterfotografie. De Zeelandbrug, Den Osse Nieuwe Kerkweg (14) en Dreischor Gemaal zijn intussen weer open voor sportduikers. De Zeelandbrug is morgen overigens voor het laatst dit seizoen open; daarna wordt fulltime aan de dijk gewerkt. Voor Neeltje Jans is een eenmalige toestemming verleend waardoor de deelnemers van het WK op deze bijzondere locatie mochten duiken. Voor sportduikers is dit niet mogelijk.


Categorieën: Duiknieuws

Zeeuwse basisschoolleerlingen winnen vissen-versier-wedstrijd rond WK Onderwaterfotografie

NOB - vr, 22/05/2015 - 12:15

Alle basisscholen in de Oosterschelderegio konden meedoen aan een vissen-versier-wedstrijd rond het WK Onderwaterfotografie. De opdracht was een voorgedrukte vis zo mooi mogelijk te versieren en hiermee rond te lopen tijdens de openingsceremonie. Elmar van Boven (Schouwen-Duiveland), Raisa Jonker (Tholen) en Neomi Slagt (De Bevelanden) hebben gewonnen. Per regio krijgt de winnaar een snorkelworkshop in de Oosterschelde voor de hele klas.

Categorieën: Duiknieuws

Officiële wedstrijdlocaties WK bekend

NOB - do, 21/05/2015 - 20:13

De wedstrijdleiding van het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie heeft zojuist bekend gemaakt op welke vier duiklocaties er tijdens het WK gedoken wordt. Het gaat om de Zeelandbrug (32) en Neeltje Jans in de Oosterschelde en Dreischor Gemaal (4) en Den Osse Nieuwe Kerkweg (14) in de Grevelingen.

Categorieën: Duiknieuws

Duik jij mee tijdens de Tour de France?

NOB - di, 19/05/2015 - 13:27

Op 4 en 5 juli is de Tour de France in Nederland. Na de proloog in Utrecht rijdt het peloton op 5 juli richting Zeeland, waar wij graag promotie willen maken voor de duiksport! Ter hoogte van Scharendijke willen we in het Grevelingenmeer samen met 250 duikers een vis afbeelden in het water. Met onze gele badmutsen vallen we voor de helikopters met camera’s lekker op en zijn we in miljoenen huiskamers te zien! Doe je mee?

Categorieën: Duiknieuws

WK-blog 13 – Nabewerken of niet? Keuzestress bij het Nederlands team

NOB - ma, 18/05/2015 - 11:54

Op weg naar het WK Onderwaterfotografie 2015 schrijft iedere maand een betrokkene bij het WK over zijn of haar bezigheden voor dit evenement. Deze blog is geschreven door Ron Offermans, teamcaptain van het Nederlands team. "Ik had me mijn taak teamcaptain iets anders voorgesteld." Lees in deze blog waarom.

Categorieën: Duiknieuws

Duikongeval in Italië

NOB - ma, 18/05/2015 - 10:13

Gisteren was het duikongeval in de Italiaanse plaats Genua groot in het nieuws. Twee Nederlandse duikers zijn hierbij omgekomen. Een andere Nederlander en een Duitser zijn gewond, maar niet in levensgevaar. Voorzitter van de Nederlandse Onderwatersport Bond Jack de Vries heeft de pers gisteren te woord gestaan.

Categorieën: Duiknieuws

Wanneer kun je duiken bij de Zeelandbrug?

NOB - di, 12/05/2015 - 13:30

De Zeelandbrug gaat dicht, maar in mei kun je er nog een aantal keer terecht. Daarna is de duiklocatie de rest van de zomer afgesloten. In dit nieuwsbericht een overzicht van de dagen waarop je hier nog kunt duiken.

Categorieën: Duiknieuws

PADI TecRec Facility

Technical diving college - do, 07/05/2015 - 20:17

7 mei 2015, DE dag dat Technical Diving College, onder de bezielende leiding van Gerard van der Kolk, PADI TecRec facility is geworden.

Na een dag hard werken, onder toezicht van Bart den Ouden, PADI Course Director, met theorie en praktijk examens mogen we Gerard feliciteren met het behalen van zijn TecRec Trimix instructeur.

Je kunt nu hier je TecRec programma volgen.

Categorieën: Duiknieuws

WK nieuws: de twaalfde mogelijke wedstrijdlocatie is bekend!

NOB - do, 07/05/2015 - 10:52

Eind mei wordt het WK Onderwaterfotografie in Zeeland gehouden. De beste onderwaterfotografen uit 20 landen komen naar Nederland om hier de mooiste foto’s te maken. Om de allermooiste foto’s te kunnen maken zijn er elf wedstrijdlocaties geselecteerd; stuk voor stuk bijzondere en populaire duikplaatsen in de Oosterschelde, het Veerse Meer en het Grevelingenmeer. Maar één wedstrijdlocatie is nog niet eerder bekend gemaakt: het voormalige bouwdok op Neeltje Jans.

Categorieën: Duiknieuws

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer