slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3

U bent hier

Feed-aggregator

Eind augustus meer duidelijkheid over toekomst Radioplassen

NOB - do, 30/07/2015 - 09:13

De Gemeente Sint Anthonis neemt eind augustus een besluit over het verzoek van een visvereniging voor de inrichting van een visvijver in één van de Radioplassen bij Boxmeer. De inrichting als visvijver betekent waarschijnlijk het einde van deze duikplaats. Samen met lokale duikverenigingen en duikscholen heeft de NOB laten weten het niet eens te zijn met de plannen.

Categorieën: Duiknieuws

Win premièrekaarten voor de film Holland, natuur in de delta

NOB - di, 21/07/2015 - 19:36
Op 21 september gaat de film Holland, natuur in de delta in première in Cinemec Utrecht. De film komt van de hand van de makers van De Nieuwe Wildernis, de film die in 2013 volle zalen trok. Holland, natuur in de delta neemt ons mee naar het leven rondom al onze wateren. Jij kunt bij de première aanwezig zijn!
Categorieën: Duiknieuws

Telefonische bereikbaarheid vakantieperiode

NOB - di, 21/07/2015 - 09:57

Tot 31-08-2015 is het bondsbureau beperkt telefonisch bereikbaar. 
Je kunt ons telefonisch bereiken tussen 09.00 uur en 12.30 uur.

Categorieën: Duiknieuws

Duiklocatie Buitencentrum Veere (84) niet langer toegankelijk

NOB - ma, 13/07/2015 - 16:32

De duikplaats Buitencentrum Veere (84) is niet langer toegankelijk als duiklocatie. De beheerder van het terrein staat nier meer toe dat duikers via zijn terrein te water gaan. We verzoeken alle duikers dan ook hier niet meer te duiken.

Categorieën: Duiknieuws

Word jij Holland’s New Top Diver?

NOB - wo, 08/07/2015 - 12:10

De NOB werkt aan nieuw lesmateriaal voor de reguliere NOB-duikopleidingen. De verwachting is dat het nieuwe lesmateriaal in 2017 beschikbaar komt. Voor de opleidingsboeken en online content zijn nieuwe beelden nodig. Deze beelden willen we samen met jou gaan maken! Word jij de rijzende ster van ons nieuwe lesmateriaal?

Categorieën: Duiknieuws

NOB dient zienswijze in op ontwerpbeheerplan Natura 2000-gebied

NOB - di, 07/07/2015 - 09:10

We hebben een reactie gegeven op het Natura 2000-ontwerpbeheerplan voor de Deltawateren. Dit was noodzakelijk omdat in het ontwerpbeheerplan niet wordt gesproken over de bescherming van de onderwaternatuur. Volgens ons gaat het behoud van de biodiversiteit op Europese schaal niet alleen over vogels, maar óók over onderwaternatuur.

Categorieën: Duiknieuws

Technical Diving College op de Noordzee

Technical diving college - do, 02/07/2015 - 22:31

Zondag 28 juni is Technical Diving College met de Aquila Charter de Noordzee op geweest. Met de Duikers Gerard van der Kolk, Sebastiaan Westerveld, Marcel Velner, Edward Past en Nico van Boekel. Verder waren Ad Groenenberg, Thom Bierenbroodspot en Mark Barto aanwezig.
Gedoken werd op de HMS Cressy. Met een maximum diepte van 33 meter een mooi wrak om op te duiken.
Eerste duik om 10:00 met een duiktijd van maximaal 45 minuten. Tweede duik om 16:00 met een maximale duiktijd van 1 uur en 10 minuten. Gezien de geschiedenis van het wrak, waarbij met twee zusterschepen 1459 mensen zijn omgekomen in de eerste wereldoorlog, waren het twee heel indrukwekkende duiken.

Technical Diving College dankt de Aquila Charter voor de goede zorgen en grote gastvrijheid.
Wil je ook een keer mee met de Aquila Charter, klik hier voor hun website

Zie ook de foto impressie van deze dag. Met dank aan fotograaf Mark Barto

Categorieën: Duiknieuws

Raad van State vernietigt vergunning stort hoogovenafval

NOB - di, 30/06/2015 - 13:50

De vergunning die de Provincie Zeeland aan Rijkswaterstaat heeft verleend voor de stort van staalslakken - hoogovenafval met daarin zware metalen en afvalstoffen – is vandaag door de Raad van State vernietigd. Dit gebeurde naar aanleiding van de beroepsprocedure die wij samen met Stichting de Oosterschelde is gestart.

Categorieën: Duiknieuws

Eerste programma-onderdelen duikfestival bekend

NOB - do, 18/06/2015 - 10:27

Zin in een workshop onderwaterfotografie van Karin Brussaard, kennismaken met freediven of duikmaterialen testen in de festivalplas? Dat kan! Kom op zondag 6 september naar het duikfestival dat we voor de vierde keer organiseert bij plas Slijk-Ewijk.

Categorieën: Duiknieuws

Nieuwe duikstek bij Helmond

NOB - wo, 17/06/2015 - 08:59

Komende zaterdag (20 juni) wordt in Helmond de nieuwe duikstek ‘De Cacaofabriek’ in de Zuid-Willemsvaart geopend. De nieuwe duiklocatie heeft alles wat je van een duikstek mag verwachten: goed zicht, veel leven en een prachtige onderwaternatuur vol sponsen, zoetwatermosselen en vissen. Daarnaast is er een parkeerplaats, een duiktrap met antisliprooster en is er een horecagelegenheid in de buurt.

Categorieën: Duiknieuws

@ The Beach

Technical diving college - ma, 15/06/2015 - 23:33

Op zondag 14 juni was het weer zover.
Scuba Republic heeft in samenwerking met Technical Diving College het jaarlijkse @ The Beach georganiseerd.
De dag startte om 10:00 in de winkel van Scuba Republic op het strand van Zandvoort.

Het bleek weer een succesvolle dag, waarin diverse workshops werden gegeven door de instructeurs van Scuba Republic en Technical Diving College.
Hierin zijn onder andere het PADI TecRec, PADI GoPro programma’s en diverse andere specialties. Waarbij theorie en praktijk gecombineerd werd.

Er was ook genoeg animo om hier aan deel te nemen door de diverse gasten.

Categorieën: Duiknieuws

Sophiahaven (49)

NOB Duiklocaties - di, 09/06/2015 - 09:51
Van 1 februari tot 1 juni werd hier aan de dijk gewerkt, maar er worden nog altijd afrondende werkzaamheden uitgevoerd. Hierdoor is deze duiklocatie nog altijd gesloten.
Categorieën: Duiknieuws

Hoe worden onze dijken versterkt? Ga mee op excursie!

NOB - ma, 08/06/2015 - 16:26

Altijd al eens willen zien hoe onze dijken worden versterkt? Op 20 juni 2015 organiseert projectbureau Zeeweringen hierover een excursie in Zeeland. Normaal gesproken zijn dijkversterkingen verboden voor publiek, maar in het laatste uitvoeringsjaar maakt het projectbureau een uitzondering. Ook wij zijn aanwezig en zullen kort vertellen hoe de samenwerking met projectbureau Zeeweringen eruit ziet.

Categorieën: Duiknieuws

Schoonmaakduiken zorgt voor schone meren, maar het mág niet

NOB - do, 04/06/2015 - 09:49

Vandaag besteedt NOSop3 aandacht aan de schoonmaakduiken die veel van onze verenigingen regelmatig organiseren. Want het is een goed initiatief – het zorgt tenslotte voor schone meren – maar het mág niet. Hoe zit dat? Bureaumanager van de NOB Riana Wassing legt het voor de camera uit én vertelt dat de strenge regels voor schoonmaakduiken volgens ons niet nodig zijn.

Categorieën: Duiknieuws

Fuiken bij Den Osse kapotgesneden

NOB - di, 02/06/2015 - 13:15

Afgelopen twee weekenden zijn bij Den Osse fuiken van vissers kapot gesneden. Dit is erg vervelend en kostbaar voor vissers en we vragen duikers dan ook op om van de fuiken af te blijven. Ondanks dat velen van jullie hier waarschijnlijk niets mee te maken hebben worden we hier uiteindelijk met z’n allen – als ‘duikgemeenschap’ -  op aangekeken. Zie je dat iemand een fuik kapot snijdt? Spreek diegene er dan op aan. Zo zorgen we er met elkaar voor dat sportduikers en de beroepsvisserij goed kunnen blijven samenwerken.

Categorieën: Duiknieuws

Damir Zurub winnaar WK Onderwaterfotografie

NOB - ma, 25/05/2015 - 20:18

Damir Zurub uit Kroatië is vanavond wereldkampioen onderwaterfotografie geworden. Dit evenement vond tussen 21 en 25 mei plaats in Zeeland. Bijna honderd internationale onderwaterfotografen doken het water van de Oosterschelde en het Grevelingenmeer in om binnen vijf verschillende categorieën dé perfecte foto te maken. De fotoserie van Zurub werd door de jury het beste beoordeeld.

Categorieën: Duiknieuws

25 mei: bekendmaking Wereldkampioen in Renesse

NOB - zo, 24/05/2015 - 21:08

Morgen, 25 mei, wordt bekend wie de nieuwe Wereldkampioen is. Vind je het leuk om bij de bekendmaking en prijsuitreiking aanwezig te zijn? Je bent van harte welkom! Om 19:00 uur maken we op het strand van Renesse, ter hoogte van strandtent Our Seaside, bekend wie de nieuwe Wereldkampioen is. Zien we je dan?

Categorieën: Duiknieuws

Wedstrijdlocaties WK weer open voor sportduikers

NOB - zo, 24/05/2015 - 16:20

Vandaag was de tweede competitiedag van het WK Onderwaterfotografie. De Zeelandbrug, Den Osse Nieuwe Kerkweg (14) en Dreischor Gemaal zijn intussen weer open voor sportduikers. De Zeelandbrug is morgen overigens voor het laatst dit seizoen open; daarna wordt fulltime aan de dijk gewerkt. Voor Neeltje Jans is een eenmalige toestemming verleend waardoor de deelnemers van het WK op deze bijzondere locatie mochten duiken. Voor sportduikers is dit niet mogelijk.


Categorieën: Duiknieuws

Zeeuwse basisschoolleerlingen winnen vissen-versier-wedstrijd rond WK Onderwaterfotografie

NOB - vr, 22/05/2015 - 12:15

Alle basisscholen in de Oosterschelderegio konden meedoen aan een vissen-versier-wedstrijd rond het WK Onderwaterfotografie. De opdracht was een voorgedrukte vis zo mooi mogelijk te versieren en hiermee rond te lopen tijdens de openingsceremonie. Elmar van Boven (Schouwen-Duiveland), Raisa Jonker (Tholen) en Neomi Slagt (De Bevelanden) hebben gewonnen. Per regio krijgt de winnaar een snorkelworkshop in de Oosterschelde voor de hele klas.

Categorieën: Duiknieuws

Officiële wedstrijdlocaties WK bekend

NOB - do, 21/05/2015 - 20:13

De wedstrijdleiding van het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie heeft zojuist bekend gemaakt op welke vier duiklocaties er tijdens het WK gedoken wordt. Het gaat om de Zeelandbrug (32) en Neeltje Jans in de Oosterschelde en Dreischor Gemaal (4) en Den Osse Nieuwe Kerkweg (14) in de Grevelingen.

Categorieën: Duiknieuws

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer