slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3

U bent hier

Feed-aggregator

25 mei: bekendmaking Wereldkampioen in Renesse

NOB - zo, 24/05/2015 - 21:08

Morgen, 25 mei, wordt bekend wie de nieuwe Wereldkampioen is. Vind je het leuk om bij de bekendmaking en prijsuitreiking aanwezig te zijn? Je bent van harte welkom! Om 19:00 uur maken we op het strand van Renesse, ter hoogte van strandtent Our Seaside, bekend wie de nieuwe Wereldkampioen is. Zien we je dan?

Categorieën: Duiknieuws

Wedstrijdlocaties WK weer open voor sportduikers

NOB - zo, 24/05/2015 - 16:20

Vandaag was de tweede competitiedag van het WK Onderwaterfotografie. De Zeelandbrug, Den Osse Nieuwe Kerkweg (14) en Dreischor Gemaal zijn intussen weer open voor sportduikers. De Zeelandbrug is morgen overigens voor het laatst dit seizoen open; daarna wordt fulltime aan de dijk gewerkt. Voor Neeltje Jans is een eenmalige toestemming verleend waardoor de deelnemers van het WK op deze bijzondere locatie mochten duiken. Voor sportduikers is dit niet mogelijk.


Categorieën: Duiknieuws

Zeeuwse basisschoolleerlingen winnen vissen-versier-wedstrijd rond WK Onderwaterfotografie

NOB - vr, 22/05/2015 - 12:15

Alle basisscholen in de Oosterschelderegio konden meedoen aan een vissen-versier-wedstrijd rond het WK Onderwaterfotografie. De opdracht was een voorgedrukte vis zo mooi mogelijk te versieren en hiermee rond te lopen tijdens de openingsceremonie. Elmar van Boven (Schouwen-Duiveland), Raisa Jonker (Tholen) en Neomi Slagt (De Bevelanden) hebben gewonnen. Per regio krijgt de winnaar een snorkelworkshop in de Oosterschelde voor de hele klas.

Categorieën: Duiknieuws

Officiële wedstrijdlocaties WK bekend

NOB - do, 21/05/2015 - 20:13

De wedstrijdleiding van het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie heeft zojuist bekend gemaakt op welke vier duiklocaties er tijdens het WK gedoken wordt. Het gaat om de Zeelandbrug (32) en Neeltje Jans in de Oosterschelde en Dreischor Gemaal (4) en Den Osse Nieuwe Kerkweg (14) in de Grevelingen.

Categorieën: Duiknieuws

Duik jij mee tijdens de Tour de France?

NOB - di, 19/05/2015 - 13:27

Op 4 en 5 juli is de Tour de France in Nederland. Na de proloog in Utrecht rijdt het peloton op 5 juli richting Zeeland, waar wij graag promotie willen maken voor de duiksport! Ter hoogte van Scharendijke willen we in het Grevelingenmeer samen met 250 duikers een vis afbeelden in het water. Met onze gele badmutsen vallen we voor de helikopters met camera’s lekker op en zijn we in miljoenen huiskamers te zien! Doe je mee?

Categorieën: Duiknieuws

WK-blog 13 – Nabewerken of niet? Keuzestress bij het Nederlands team

NOB - ma, 18/05/2015 - 11:54

Op weg naar het WK Onderwaterfotografie 2015 schrijft iedere maand een betrokkene bij het WK over zijn of haar bezigheden voor dit evenement. Deze blog is geschreven door Ron Offermans, teamcaptain van het Nederlands team. "Ik had me mijn taak teamcaptain iets anders voorgesteld." Lees in deze blog waarom.

Categorieën: Duiknieuws

Duikongeval in Italië

NOB - ma, 18/05/2015 - 10:13

Gisteren was het duikongeval in de Italiaanse plaats Genua groot in het nieuws. Twee Nederlandse duikers zijn hierbij omgekomen. Een andere Nederlander en een Duitser zijn gewond, maar niet in levensgevaar. Voorzitter van de Nederlandse Onderwatersport Bond Jack de Vries heeft de pers gisteren te woord gestaan.

Categorieën: Duiknieuws

Wanneer kun je duiken bij de Zeelandbrug?

NOB - di, 12/05/2015 - 13:30

De Zeelandbrug gaat dicht, maar in mei kun je er nog een aantal keer terecht. Daarna is de duiklocatie de rest van de zomer afgesloten. In dit nieuwsbericht een overzicht van de dagen waarop je hier nog kunt duiken.

Categorieën: Duiknieuws

PADI TecRec Facility

Technical diving college - do, 07/05/2015 - 20:17

7 mei 2015, DE dag dat Technical Diving College, onder de bezielende leiding van Gerard van der Kolk, PADI TecRec facility is geworden.

Na een dag hard werken, onder toezicht van Bart den Ouden, PADI Course Director, met theorie en praktijk examens mogen we Gerard feliciteren met het behalen van zijn TecRec Trimix instructeur.

Je kunt nu hier je TecRec programma volgen.

Categorieën: Duiknieuws

WK nieuws: de twaalfde mogelijke wedstrijdlocatie is bekend!

NOB - do, 07/05/2015 - 10:52

Eind mei wordt het WK Onderwaterfotografie in Zeeland gehouden. De beste onderwaterfotografen uit 20 landen komen naar Nederland om hier de mooiste foto’s te maken. Om de allermooiste foto’s te kunnen maken zijn er elf wedstrijdlocaties geselecteerd; stuk voor stuk bijzondere en populaire duikplaatsen in de Oosterschelde, het Veerse Meer en het Grevelingenmeer. Maar één wedstrijdlocatie is nog niet eerder bekend gemaakt: het voormalige bouwdok op Neeltje Jans.

Categorieën: Duiknieuws

WK blog 12: En de twaalfde WK wedstrijdlocatie is...

NOB - do, 07/05/2015 - 10:27

Op weg naar het WK Onderwaterfotografie 2015 schrijft iedere maand een betrokkene bij het WK over zijn of haar bezigheden voor dit evenement. Deze blog is geschreven door Gerius van Woudenberg die vanuit Rijkswaterstaat betrokken is bij het WK.

Categorieën: Duiknieuws

Doe mee & win! Wat is jouw mooiste duikfoto?

NOB - di, 05/05/2015 - 10:25

Van 21 tot en met 25 mei komen de beste onderwaterfotografen van de hele wereld naar Nederland om te strijden om de wereldtitel. Daarom zijn er twee fotowedstrijden waar jij aan mee kunt doen! Wat is jouw mooiste foto met als thema ‘duiken’? Stuur hem in en maak kans op een camera van Nikon, en duikopleiding (of specialisatie) en kaartjes voor het duikfestival!

Categorieën: Duiknieuws

Eerste sepia’s gezien!

NOB - ma, 04/05/2015 - 11:31

Het Nationaal Park de Oosterschelde meldt dat de eerste sepia’s weer zijn gezien. Dit is goed nieuws voor de deelnemers van het WK Onderwaterfotografie: de kans is namelijk groot dat zij deze prachtige dieren tijdens het WK, dat van 21 tot en met 25 mei in Nederland wordt gehouden, kunnen fotograferen.

Categorieën: Duiknieuws

Wrakduiken Noorwegen

Technical diving college - zo, 03/05/2015 - 14:47

Technical Diving College Expedition 2015

TDC heeft in het najaar, zaterdag 28 augustus tot en met zaterdag 5 september, een 8-daagse expeditie gepland naar Gulen in Noorwegen.
De unieke kustlijn in dit gebied met ruige fjorden zullen het decor vormen van deze trip. Omdat het gebied tijdens W.O. II van strategisch belang was, is er flink gevochten en dat heeft flink wat wrakken opgeleverd. De 122 meter lange ‘German Frighter’, de SS Frankenvald, op 40 meter diepte is het bekendste wrak. Naast wrakken uit W.O. II zijn ook naoorlogse wrakken, die op ons programma staan.


Ook liefhebbers van onderwaterleven zullen hun hart kunnen ophalen. De grote kelpwouden vormen het belangrijkste ecosysteem langs de kust en bieden een onderkomen aan vele soorten leven, waaronder de stingray, die regelmatig wordt gezien en vele soorten kleurrijke naaktslakken.

We maken twee duiken per dag; in totaal zullen er 10 duiken gemaakt worden. We nemen de boot vanaf Hirtshals in Denemarken. We overnachten op de boot, die in Bergen aan zal komen. Vanaf daar is het nog zo’n drie uur rijden naar Gulen Dive Resort, het duikcentrum waar we vijf dagen zullen verblijven.

Afhankelijk van de samenstelling van de groep kunnen we ter plekke bepalen welke duiken we zullen gaan maken. Zowel technische als niet technische duikers kunnen inschrijven op deze trip, omdat er duiken op verschillende niveaus gemaakt kunnen worden.
De inschrijving sluit eind juni.

kijk hier naar het dive resort Gulen Dive Resort

Categorieën: Duiknieuws

Laatste WK-testduik bij duiklocatie Levensstrijd geslaagd

NOB - do, 30/04/2015 - 14:50
Afgelopen zaterdag hielden we de laatste testduik voorafgaand aan het WK bij duiklocatie Levensstrijd. Ook reporter Jolanda van Ampting was aanwezig en schreef een blog over de testduik.
Categorieën: Duiknieuws

Instructeursavonden ‘leven lang leren’: de resultaten

NOB - do, 23/04/2015 - 16:20

De veranderingen in de licentieregeling voor instructeurs hebben het afgelopen jaar heel wat losgemaakt. Daarom hebben we de afgelopen periode in heel het land discussieavonden georganiseerd voor onze instructeurs, om samen te kijken hoe we de volgende stap kunnen zetten naar een verrijkend, interactief en praktijkgericht platform voor onze instructeurs. Lees hier de resultaten.

Categorieën: Duiknieuws

Levensstrijd / Weldamseweg (#34)

Gesloten duikstekken - di, 21/04/2015 - 16:58

Duikplaats afgesloten van 25-04-'15 t/m 25-04-'15 in verband met testduik wk 2015.

De duiklocatie is gewoon geopend, maar het kan drukker zijn dan je gewend bent. De testduik vindt plaats tussen 14.00 en 16.00 uur.

Categorieën: Duiknieuws

Nog een maand tot het WK: voorbereidingen in volle gang!

NOB - di, 21/04/2015 - 16:31

Het aftellen is begonnen: over precies één maand worden alle WK-deelnemers in Zeeland verwelkomd tijdens de openingsceremonie van het WK Onderwaterfotografie. Aanstaande zaterdag organiseert de Nederlandse Onderwatersport Bond, die het WK organiseert, voor het laatst een testduik. ‘Met ongeveer dertig WK-vrijwilligers testen we dan voor het laatst de logistiek rondom de duiklocatie, de inzet van de vrijwilligers en een aantal hulpverleningsscenario’s,’ aldus Van Santen. ‘Door deze testduik zetten we de puntjes op de i. Daarna zijn we klaar om de tachtig deelnemers uit twintig landen te verwelkomen in ons land.’

Categorieën: Duiknieuws

WK-blog 11 – De duiksport in de spotlights

NOB - do, 16/04/2015 - 11:46

Inmiddels is het nog maar een ruime maand voordat het WK Onderwaterfotografie in Zeeland van start gaat. Naast dat we het WK voor de deelnemers zo goed mogelijk willen organiseren, organiseren we ook allerlei leuke en bijzondere side-events voor sportduikers én niet-duikers.

Categorieën: Duiknieuws

Zeelandbrug (32)

NOB Duiklocaties - di, 14/04/2015 - 16:38
Ook bij de Zeelandbrug wordt er deze zomer aan de dijk gewerkt. Deze duiklocatie is tot en met 29 maart open. Van 30 maart t/m 21 mei kun je hier alleen in de weekenden en op feestdagen duiken. Wees in deze periode extra alert, met name wanneer je richting het havenkanaal zwemt omdat daar vanaf dijkpaal 228 aan de dijk wordt gewerkt. Ook kan er gewerkt worden aan de havendam bij Haven de Val. Op Tweede Pinksterdag, maandag 25 mei, mag je hier nog duiken, daarna gaan de duiklocatie en de parkeerplaats van 26 mei t/m 1 november dicht.
Categorieën: Duiknieuws

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer