slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3

U bent hier

Feed-aggregator

Duikvereniging G.B.D. Calamari organiseert biologisch symposium

NOB - wo, 17/12/2014 - 10:54

Ter ere van het 50-jarig jubileum organiseert de Groninger Biologen Duikvereniging Calamari op zaterdag 28 februari een biologisch symposium in Haren. Het thema van het symposium is “Past, present, future”. Verschillende marien biologische en archeologische onderwerpen komen tijdens deze dag aan bod. Wil je bij het symposium aanwezig zijn? Als NOB-lid krijg je korting!

Categorieën: Duiknieuws

NOB aanwezig op Duikvaker

NOB - wo, 17/12/2014 - 09:49

De NOB is dit jaar met een stand aanwezig op de Duikvaker, die op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari in Houten plaatsvindt. “We vertellen je graag wat wij allemaal doen voor duikers,” zegt voorzitter Jack de Vries. “Denk aan de discussie over de staalslakken in de Oosterschelde en het behoud van de duikstek bij de Wythmenerplas. Wil je meer weten over onze acties? Of heb je ideeën die je graag met ons deelt? Loop gerust even langs!"

Categorieën: Duiknieuws

Congres vooroeverversterking: op naar een gezamenlijke visie

NOB - di, 16/12/2014 - 16:31

Op 26 november werd het congres vooroeverversterking georganiseerd door de NOB en Stichting de Oosterschelde. Tijdens het congres werd de conclusie getrokken dat een meerjarig onderzoek over de lange-termijn-effecten van de ingrepen op de onderwaternatuur noodzakelijk is. Daarnaast wordt voor cluster 3, met de duiklocaties Kattendijke en Goese Sas, een verzoek tot een ‘toetsing op maat’ bij het Waterschap Scheldestromen ingediend.

Categorieën: Duiknieuws

WK-blog 8 – Een eerlijk verloop van het WK Onderwaterfotografie

NOB - ma, 15/12/2014 - 11:25

Jan Azier is betrokken bij het WK in de werkgroep 'Wedstrijd. "Onze werkgroep buigt zich over het proces vanaf het afdrukken van de foto tot aan de juryuitslag. Belangrijk punt hierbij is hoe je dit eerlijk laat verlopen, met voor alle deelnemers gelijke kansen. Dit hebben wij vastgesteld in de "Specific Rules". Een andere uitdaging zijn de technische ontwikkelingen op het gebied van WiFi op de camera’s moeten we zeker in de gaten houden, om het wireless versturen van beelden te voorkomen en te zorgen voor een eerlijk verloop van het WK. Een mooi doel!

Categorieën: Duiknieuws

Koninklijke Marine assisteert bij WK onderwaterfotografie

NOB - do, 11/12/2014 - 11:42

Van 21 t/m 25 mei 2015 komen ’s werelds beste onderwaterfotografen naar Zeeland voor het WK onderwaterfotografie. De Defensie Duikgroep van de Koninklijke Marine is hierbij een belangrijke partner. Een speerpunt van de organisatie is namelijk de veiligheid van de deelnemers en vrijwilligers. De Defensie Duikgroep speelt hierin een belangrijke rol, doordat zij tijdens het WK met een duikvaartuig de organisatie assisteren.

Categorieën: Duiknieuws

Duikverbod bij Zierikzee, Burghsluis en Schelphoek verlengd

NOB - di, 09/12/2014 - 15:46

In verband met de vooroeverversterking is er op dit moment een duikverbod bij de duikplaatsen Zierikzee, Burghsluis en Schelphoek. Rijkswaterstaat heeft dit verbod verlengd tot 30 april 2015, of zoveel eerder als mogelijk.

Categorieën: Duiknieuws

Wel of geen duikpas?

NOB - do, 04/12/2014 - 14:39

De Provincie Zeeland onderzoekt de haalbaarheid van een gebruikersbijdrage voor duiken in Zeeland, de duikpas. Er wordt met name gekeken of er voldoende draagvlak is bij sportduikers en duikondernemers. De Provincie en de NOB zijn benieuwd wat jij van een betaalde duikpas voor duikvoorzieningen vindt, zodat ze ook jouw mening in het besluit kunnen meenemen. Of je nu voor of tegen bent, laat weten wat je vindt!

Categorieën: Duiknieuws

Wijzigingen omtrent gratis VOG

NOB - wo, 03/12/2014 - 14:49

Vanaf 1 januari 2015 verandert de aanvraagprocedure van de gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), die je als vrijwilliger bij je duikclub kunt aanvragen. Vanaf 2015 kunnen vrijwilligers alleen een gratis VOG aanvragen als hun organisatie vooraf is aangemeld voor de regeling. De vrijwilliger waarvoor de VOG wordt aangevraagd hoeft in de nieuwe procedure dus niet meer te betalen en declareren, wat de aanvraagprocedure vereenvoudigd.

Categorieën: Duiknieuws

Regelgeving rondom sportkantines verandert

NOB - wo, 03/12/2014 - 13:45

Verkoopt jouw vereniging in het clubhuis onverpakte producten zoals tosti’s, soep of broodjes? Dan ben je vanaf 13 december 2014 verplicht om allergenen informatie te geven aan mensen die daarom vragen. Verkoop je alleen voorverpakte producten (candy bars en verpakte frisdrank), dan verandert er niets.

Categorieën: Duiknieuws

Doe mee aan de Duikweek!

NOB - di, 02/12/2014 - 09:19

Van 15 t/m 25 mei 2015 wordt voor het eerst een landelijke duikweek georganiseerd. Tien dagen waarin we onze passie voor de duiksport delen met de rest van Nederland! Alle duikverenigingen, duikscholen en duikwinkels in Nederland kunnen tijdens de Duikweek activiteiten organiseren. Wil je deelnemen? Meld je dan aan!

Categorieën: Duiknieuws

Nieuwjaars duik

Technical diving college - ma, 01/12/2014 - 15:13

Ook in 2015 maken we er een groot feest van aan de Vinkeveense waterkant op zaterdag middag 3 januari om half drie.

wij hopen jullie te verwelkomen aan de waterkant met je duikuitrusting om een duik te maken en een glaasje te drinken bij de vuurkorf

tot zaterdag 3 Januari half drie zandeiland vier 

Categorieën: Duiknieuws

Bas van der Sanden wint Oosterschelde Ondersteboven

NOB - ma, 01/12/2014 - 11:27

De roze naaktslak van Bas van der Sanden heeft zaterdag de eerste prijs gewonnen van het onderwaterfotografiekampioenschap Oosterschelde Ondersteboven. heeft zich over de inzendingen gebogen en de foto van Bas van der Sanden uit Breda als winnaar aangewezen. “De kleurrijke foto van Bas laat prachtig zien dat dít ook Nederland is,” aldus Jack de Vries. Bas van der Sanden wint een duikcomputer van het merk Suunto Zoop.

Categorieën: Duiknieuws

Cursus ledenwerving ook in 2015 weer aangeboden

NOB - di, 18/11/2014 - 14:09

Na twee succesvolle edities in 2014, organiseren we ook in 2015 een aantal keer de cursus ledenwerving. Ben jij bezig met het organiseren van allerlei originele PR-acties om nieuwe leden te werven voor je club? Dan is deze workshop misschien wel iets voor jou! De workshop wordt in 2015 in Oss, Deventer, Veenendaal en Haren gegeven.

Categorieën: Duiknieuws

Shearwater Petrel 2, verwacht bij Technical Diving College

Technical diving college - ma, 17/11/2014 - 21:29
Binnenkort verkrijgbaar bij Technical Diving College. De opvolger van de Shearwater Petrel:
De Shearwater Petrel 2

Voorzien van nieuwe opties, zoals;
– een digitaal kompas
– een nieuwe bluetooth technologie, voor communicatie met PC, Mac, Ipad en Ipod.

Rugged Technical Dive Computer
 • •2.4” Full Colour HD Display
 • Air, Nitrox, Trimix
 • Single AA Battery (Any Type)
Multiple Decompression Algorithms
  • •Bühlmann ZHL-16C with Gradient Factors
  • •User Adjustable Conservatism
  • Open Circuit, 5 Gases
  • Closed Circuit, 5 Gases
  • Optional VPM-B
  • Gauge Mode

Simple Yet Advanced User Interface
 • •2 Button Push OC Bailout
 • Colour Coded Warnings
 • Simple to Use Adaptive Menus
 • Automatic Screen Brightness
Customizable
 • •Metric and Imperial
 • Flip Screen
 • Firmware Updates Via Bluetooth
Dive Logging
 • •1000 Hour Dive Log
 • Free Shearwater Desktop Software
 • Dive Log Downloads via Bluetooth
 • Third-Party Dive Log Software Compatiblity
Digital Compass
 • Three Axis
 • Tilt Compensated

Klik hier voor de website van Shearwater

Categorieën: Duiknieuws

Presentatie onderwaterecologie tijdens ECO-diverdag

NOB - do, 13/11/2014 - 16:17

Ben jij een ECO-Diver? Op zaterdag 22 november organiseren we een bijeenkomst voor alle ECO-Divers! Tijdens deze bijeenkomst willen wij alle ECO-Divers die hun certificaat hebben gehaald de mogelijkheid bieden om het pasje ‘ik ben ECO-Diver’ op te halen. Uit handen van een NOB- en NELOS-bestuurder krijg je dit pasje overhandigd. Daarnaast geeft Marco Faasse een presentatie over onderwaterecologie en hoe je jouw impact op de onderwaternatuur zo klein mogelijk houdt.

Categorieën: Duiknieuws

NOB tegen waterskibaan bij duikplaats Wijthmenerplas

NOB - wo, 12/11/2014 - 12:09

De NOB maakt bezwaar tegen de plannen van de gemeente Zwolle om de duikstek in de Wijthmenerplas te verplaatsen. Door de duikstek te verplaatsen zou er ruimte zijn voor een waterskibaan. De duikplaats wordt echter door sportduikers al tientallen jaren gebruikt en in de loop der jaren zijn er dan ook voorzieningen onder water aangebracht.

Categorieën: Duiknieuws

Kroatie wrakduiktrip mei 2015

Technical diving college - di, 11/11/2014 - 19:43

Van 2 mei tot en met 10 mei is Technical Diving College weer wezen wrakduiken op de diverse wrakken in Kroatie.

Onder andere de Baron Gautsch, Istra , Dezza, en nieuw voor ons de Lina.

Hieronder een foto impressie van de trip

Bekijk hier een video impressie

Diving the Lina

Categorieën: Duiknieuws

Terugroepactie Aqua Lung Rubber SureLock II loodpocket handgrepen

NOB - di, 11/11/2014 - 15:35

Aqua Lung voert een vrijwillige terugroepactie van alle rubber SureLock II loodpocket handgrepen uit. Het merk is bezorgd over de verwachte levensduur van de rubber handgrepen. Aqua Lung wil, ongeacht of je de originele rubber handgrepen of een reeds herziene rubber handgrepen van de vorige terugroepactie heeft, ze nu graag vervangen voor de nieuwste generatie handgreep (code SD12396).

Categorieën: Duiknieuws

Primeur Tecline V2 Mono

Technical diving college - do, 06/11/2014 - 14:51

Nu verkrijgbaar bij
Technical Diving College Tecline V2 Mono.

Ontworpen voor de enkel set recreatieve duiker.
Voor meer info kom langs in de winkel of reserveer een test duik in ons zwembad.
Wil je op de hoogte blijven over de Tecline demo zwembad dagen stuur ons dan een email op info@technicaldivingcollege.nl

Categorieën: Duiknieuws

NOB en Stichting de Oosterschelde organiseren congres vooroeverversterking

NOB - do, 06/11/2014 - 12:30

Stichting de Oosterschelde en de NOB organiseren op woensdag 26 november voor belanghebbenden een congres over de vooroeverversterking in de Oosterschelde. Welke verschillende methodes zijn er om de vooroever te versterken en welke consequenties heeft een bepaalde methode voor bijvoorbeeld de dijkversterking, het onderwaterleven en het toerisme?

Categorieën: Duiknieuws

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer