slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3

U bent hier

Feed-aggregator

Strandpark Slijk-Ewijk / Gat van Hage

Gesloten duikstekken - ma, 17/08/2015 - 10:49

Duikplaats afgesloten van 15-08-'15 t/m 30-09-'15 in verband met ziekte van weil.

Categorieën: Duiknieuws

Duikfestival verplaatst vanwege Ziekte van Weil

NOB - do, 13/08/2015 - 13:02

Het Duikfestival dat op zondag 6 september bij recreatieplas Slijk-Ewijk zou plaatsvinden wordt verplaatst. Dat heeft de Nederlandse Onderwatersport Bond zojuist besloten nadat drie badgasten na een bezoek aan Slijk-Ewijk besmet zijn geraakt met de Ziekte van Weil. “De keuze is pijnlijk, maar simpel; we gaan voor veiligheid en kwaliteit”, aldus de organisatie. Gelukkig is er voor de bezoekers een alternatief: op 13 december zal een wintereditie van het Duikfestival plaatsvinden.

Categorieën: Duiknieuws

Nieuw Metalsub XRE-1200R

Technical diving college - ma, 10/08/2015 - 18:43

Vanaf nu verkrijgbaar bij TDC: de Metalsub XRE-1200R duiklamp

De handlampen van Metalsub zijn net zo zorgvuldig ontworpen en net zo stevig gebouwd als de kabellampen en ze zijn zo mogelijk nog makkelijker in het gebruik. Dit geldt zeker voor de XRE 1200. De Metalsub XRE 1200-R is de nieuwste handlamp van Metalsub.

Je steekt hem zó in je zak, maar hij geeft meer licht dan heel wat lampen die een stuk dikker en zwaarder uitgevallen zijn. Zijn nieuwe Lithium Ferriet* cellen geven hem ruim 2 uur staying power, maar hij houdt het aanzienlijk langer vol, als je een van de 3 (drie!) dimstanden kiest. Maar welke stand je ook kiest, je XRE1200-R heeft een fraaie strakke bundel; niet te nauw en met een enorme reikwijdte. Ideaal voor ons troebele Hollandse water.

Maar hé, denk even verder! Met zijn compacte bouw en geringe gewicht (475 gr), heb je nu een écht krachtige lamp, die probleemloos met je mee reist naar verre tropische landen. Op naar je volgende duikvakantie. Kun je daar het hele rif ´s nachts in het zonnetje zetten. Ja zeker, dit is er typisch een van Metalsub: krachtig, betrouwbaar,onverwoestbaar en goed voor 100 meter.

Geïntegreerde SOS- en Signaalfunctie voor extra veiligheid. Nieuw is het laaddok, waar je de lamp zó in zet, zonder dat je iets open hoeft te maken of in te pluggen. Built for the job, in Holland Zet je XRE1200-R in het slimme laaddok en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Thuis of in de auto: plug maar in.

* Die nieuwe LiFePO4-cellen zijn taaie rakkers. Voordat je ze hebt uitgeput sta je al lang weer op de kant en tegen de tijd dat ze écht op zijn, heb je je logboek helemaal volgeschreven. Ze gaan niet alleen vreselijk lang mee, maar ze zijn ook duurzaam: veiliger voor het milieu en zonder toxische of allergene stoffen.

* Hardgeanodiseerd volgens Amerikaanse Militaire Norm MIL-A-8625-E type3class2.Tevens is de beschermlaag geimpregneerd met Teflon, wat een hoge mate van corrosiebestendigheid garandeert.

Materiaal Aluminium, hard geanodiseerd* Afmetingen (D x L) 45 mm x 250 mm Gewicht boven water 500 gram Gewicht onder water 100 gram Druktest 25 bar
(Waterdicht tot 250 meter / Operationeel 100 meter) Standaard lampvermogen

Kleurtemperatuur 1200 Lumen

5700 Kelvin Brandduur bij schakelaarstand op
100% vermogen (temperatuur 20°C) 120 min Beveiligingen Thermisch Elektronisch circuit Aan/uit
100%
60%
30%
10%
Diepontladingbeveiliging / Constant power control
Flash/S.O.S. signaal
LED indicatie resterende brandtijd groen-oranje-rood

Categorieën: Duiknieuws

International DAN Divers Day in Amsterdam

NOB - ma, 10/08/2015 - 09:39

DAN Europe nodigt alle duikers uit om op zondag 23 augustus in het AMC (Amsterdam) deel te nemen aan een speciale dag gewijd aan duikveiligheid en –research. Deze dag maakt onderdeel uit van een reeks van internationale evenementen, genaamd DAN Days. Verschillende sprekers zoals Rob van Hulst, Menno Gaastra, DAN-onderzoekers en veiligheids- en EHBO-deskundigen zijn aanwezig met interessante lezingen over duikgeneeskunde, duikmedisch onderzoek en vooruitgang.

Categorieën: Duiknieuws

Duiken in de Wijthmenerplas blijft mogelijk ondanks waterskibaan

NOB - vr, 07/08/2015 - 12:32

Sinds kort staat in de Wijthmenerplas bij Zwolle een waterskibaan. Het traject van de baan dreigde zoveel ruimte in te nemen dat er nauwelijks nog gedoken zou kunnen worden. De NOB heeft daarom samen met lokale duikverenigingen en duikcentra bezwaar gemaakt bij de gemeente. Het resultaat is dat het traject van de waterskibaan is aangepast. Wel geldt een duikverbod binnen het gebied van de waterskibaan; in het andere deel van de plas kan gewoon gedoken worden.

Categorieën: Duiknieuws

Workshop ‘reanimatieles geven’

NOB - do, 06/08/2015 - 10:22

Veel duikverenigingen zetten hun eigen toezichthouder in tijdens de zwembadlessen. Volgens wettelijke regels moet iedere toezichthouder jaarlijks aantonen dat hij vaardig is in het geven van reanimatie. Na het volgen van de workshop ‘Reanimatieles geven’ kan jij de leden van jouw club leren reanimeren én kun je bij de leden de jaarlijkse update voor reanimatie verzorgen en afnemen. De workshop 'reanimatieles geven' vindt o.a. plaats op 23 en 29 augustus.

Categorieën: Duiknieuws

Duikplaats Zilveren Schor (84A) aan het Veerse Meer tijdelijk gesloten

NOB - di, 04/08/2015 - 14:25

Duikplaats Zilveren Schor (84A) is tijdelijk niet toegankelijk. Vanwege nieuwbouw van de accommodatie zijn rondom het bouwterrein hekken neergezet waardoor je niet bij de duikplaats kunt komen. Er worden vakantiebungalows, groepsaccommodaties, een sportveld en een centrumgebouw geplaatst. Na de nieuwbouw wordt het park ook toegankelijk voor dagjesmensen. Pas in 2017 zal de duikplaats weer toegankelijk zijn.

Categorieën: Duiknieuws

Zilveren Schor (84A)

NOB Duiklocaties - di, 04/08/2015 - 14:20
Duikplaats Buitencentrum (84) aan het Veerse Meer is vanaf de kant definitief niet meer bereikbaar. Ook de nabij gelegen duikplaats Zilveren Schor (84A) is tijdelijk niet toegankelijk. Vanwege nieuwbouw van de accommodatie zijn rondom het bouwterrein hekken geplaatst waardoor je niet bij de duikplaats kunt komen. Er worden vakantiebungalows, groepsaccommodaties, een sportveld en een centrumgebouw geplaatst. Na de nieuwbouw wordt het park ook toegankelijk voor dagjesmensen. Pas in 2017 zal de duikplaats weer toegankelijk zijn.
Categorieën: Duiknieuws

NOB maakt bezwaar tegen flyboarden in Nionplas

NOB - ma, 03/08/2015 - 16:57

De Gemeente Geertruidenberg heeft een vergunning verleend voor flyboarden op de Nionplas bij Raamsdonkveer. "Er is echter onvoldoende onderzoek gedaan naar het recreatief medegebruik van de plas", vindt Desmond van Santen van de NOB. "Met sportduikers is helemaal geen rekening gehouden, terwijl er al tientallen jaren wordt gedoken in de plas." De NOB heeft daarom samen met lokale duikverenigingen en duikscholen een bezwaar ingediend bij de gemeente.

Categorieën: Duiknieuws

Cross-over naar NOB-instructeur

NOB - ma, 03/08/2015 - 16:39

Instructeurs van andere duikorganisaties die bij een NOB-vereniging willen lesgeven kunnen dat met hun eigen instructeursbrevet doen. Je bent immers al opgeleid om duikers op te leiden. De belangrijkste voorwaarden zijn dat je een actieve instructeurslicentie bij de oorspronkelijke organisatie hebt en dat je binnen een jaar een workshop volgt om NOB-instructeur te worden. De eerstvolgende workshop staat gepland op zondag 1 november 2015 in Veenendaal.

Categorieën: Duiknieuws

Eind augustus meer duidelijkheid over toekomst Radioplassen

NOB - do, 30/07/2015 - 09:13

De Gemeente Sint Anthonis neemt eind augustus een besluit over het verzoek van een visvereniging voor de inrichting van een visvijver in één van de Radioplassen bij Boxmeer. De inrichting als visvijver betekent waarschijnlijk het einde van deze duikplaats. Samen met lokale duikverenigingen en duikscholen heeft de NOB laten weten het niet eens te zijn met de plannen.

Categorieën: Duiknieuws

Win premièrekaarten voor de film Holland, natuur in de delta

NOB - di, 21/07/2015 - 19:36
Op 21 september gaat de film Holland, natuur in de delta in première in Cinemec Utrecht. De film komt van de hand van de makers van De Nieuwe Wildernis, de film die in 2013 volle zalen trok. Holland, natuur in de delta neemt ons mee naar het leven rondom al onze wateren. Jij kunt bij de première aanwezig zijn!
Categorieën: Duiknieuws

Telefonische bereikbaarheid vakantieperiode

NOB - di, 21/07/2015 - 09:57

Tot 31-08-2015 is het bondsbureau beperkt telefonisch bereikbaar. 
Je kunt ons telefonisch bereiken tussen 09.00 uur en 12.30 uur.

Categorieën: Duiknieuws

Duiklocatie Buitencentrum Veere (84) niet langer toegankelijk

NOB - ma, 13/07/2015 - 16:32

De duikplaats Buitencentrum Veere (84) is niet langer toegankelijk als duiklocatie. De beheerder van het terrein staat nier meer toe dat duikers via zijn terrein te water gaan. We verzoeken alle duikers dan ook hier niet meer te duiken.

Categorieën: Duiknieuws

Word jij Holland’s New Top Diver?

NOB - wo, 08/07/2015 - 12:10

De NOB werkt aan nieuw lesmateriaal voor de reguliere NOB-duikopleidingen. De verwachting is dat het nieuwe lesmateriaal in 2017 beschikbaar komt. Voor de opleidingsboeken en online content zijn nieuwe beelden nodig. Deze beelden willen we samen met jou gaan maken! Word jij de rijzende ster van ons nieuwe lesmateriaal?

Categorieën: Duiknieuws

NOB dient zienswijze in op ontwerpbeheerplan Natura 2000-gebied

NOB - di, 07/07/2015 - 09:10

We hebben een reactie gegeven op het Natura 2000-ontwerpbeheerplan voor de Deltawateren. Dit was noodzakelijk omdat in het ontwerpbeheerplan niet wordt gesproken over de bescherming van de onderwaternatuur. Volgens ons gaat het behoud van de biodiversiteit op Europese schaal niet alleen over vogels, maar óók over onderwaternatuur.

Categorieën: Duiknieuws

Technical Diving College op de Noordzee

Technical diving college - do, 02/07/2015 - 22:31

Zondag 28 juni is Technical Diving College met de Aquila Charter de Noordzee op geweest. Met de Duikers Gerard van der Kolk, Sebastiaan Westerveld, Marcel Velner, Edward Past en Nico van Boekel. Verder waren Ad Groenenberg, Thom Bierenbroodspot en Mark Barto aanwezig.
Gedoken werd op de HMS Cressy. Met een maximum diepte van 33 meter een mooi wrak om op te duiken.
Eerste duik om 10:00 met een duiktijd van maximaal 45 minuten. Tweede duik om 16:00 met een maximale duiktijd van 1 uur en 10 minuten. Gezien de geschiedenis van het wrak, waarbij met twee zusterschepen 1459 mensen zijn omgekomen in de eerste wereldoorlog, waren het twee heel indrukwekkende duiken.

Technical Diving College dankt de Aquila Charter voor de goede zorgen en grote gastvrijheid.
Wil je ook een keer mee met de Aquila Charter, klik hier voor hun website

Zie ook de foto impressie van deze dag. Met dank aan fotograaf Mark Barto

Categorieën: Duiknieuws

Raad van State vernietigt vergunning stort hoogovenafval

NOB - di, 30/06/2015 - 13:50

De vergunning die de Provincie Zeeland aan Rijkswaterstaat heeft verleend voor de stort van staalslakken - hoogovenafval met daarin zware metalen en afvalstoffen – is vandaag door de Raad van State vernietigd. Dit gebeurde naar aanleiding van de beroepsprocedure die wij samen met Stichting de Oosterschelde is gestart.

Categorieën: Duiknieuws

Eerste programma-onderdelen duikfestival bekend

NOB - do, 18/06/2015 - 10:27

Zin in een workshop onderwaterfotografie van Karin Brussaard, kennismaken met freediven of duikmaterialen testen in de festivalplas? Dat kan! Kom op zondag 6 september naar het duikfestival dat we voor de vierde keer organiseert bij plas Slijk-Ewijk.

Categorieën: Duiknieuws

Nieuwe duikstek bij Helmond

NOB - wo, 17/06/2015 - 08:59

Komende zaterdag (20 juni) wordt in Helmond de nieuwe duikstek ‘De Cacaofabriek’ in de Zuid-Willemsvaart geopend. De nieuwe duiklocatie heeft alles wat je van een duikstek mag verwachten: goed zicht, veel leven en een prachtige onderwaternatuur vol sponsen, zoetwatermosselen en vissen. Daarnaast is er een parkeerplaats, een duiktrap met antisliprooster en is er een horecagelegenheid in de buurt.

Categorieën: Duiknieuws

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer