slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3 slideshow 3

U bent hier

Feed-aggregator

Vergunning flyboarden Nionplas ingetrokken

NOB - wo, 25/11/2015 - 14:32

De gemeente Geertruidenberg heeft de bezwaren van de NOB, duikverenigingen en duikscholen gegrond verklaard en de vergunning voor het flyboarden op de Nionplas bij Raamsdonksveer ingetrokken. De gemeente volgt hierbij het advies van de Vaste commissie van advies voor bezwaarschriften, die eind oktober een hoorzitting heeft gehouden.

Categorieën: Duiknieuws

Vernielingen bij duikplaats Dreischor Loswal

NOB - di, 24/11/2015 - 09:50

Duikplaats Dreischor Gemaal (3), wordt door de inwoners van Dreischor ’s zomers vaak gebruikt als zwemplek. Er zijn de afgelopen maanden enkele malen vernielingen aangericht bij deze duikplaats. We weten niet wie de vernielingen heeft aangericht maar mogelijk zijn hier duikers bij betrokken. De NOB vindt het belangrijk dat we er samen voor zorgen dat duikplaatsen toegankelijk, schoon en veilig blijven. Als je constateert dat er vernielingen zijn, dan kan dat gemeld worden bij de gemeente Schouwen-Duiveland of de politie.

Categorieën: Duiknieuws

Programma en blokkenschema Duikfestival bekend

NOB - ma, 23/11/2015 - 15:38

Het programma voor het Duikfestival, dat op zondag 13 december bij plas Slijk-Ewijk plaatsvindt, is bekend. Je kunt nu online bekijken hoe laat en waar presentaties en workshops plaatsvinden. Zo kun je alvast je ‘route’ plannen!

Categorieën: Duiknieuws

Nieuw boek ‘Snorkelduiken’ – 600 spelletjes en oefeningen onder water

NOB - do, 05/11/2015 - 16:50

Op de Duikvaker op 6 februari 2016 wordt het nieuwe boek Snorkelduiken van Jo van Schalen gepresenteerd. In dit boek vind je 600 spelletjes en oefeningen voor onder water. Naast de oefeningen met de basisuitrusting, zoals je zwemvliezen, staan er ook tips in over hoe je spelletjes kunt doen met bijvoorbeeld hoepels, ringen en wasknijpers. Inspirerend voor als je een zwembadles aan het voorbereiden bent!

Categorieën: Duiknieuws

Upgrade Duikplaats Sint-Annaland (73): nieuwe duiktrap én parkeerplaats

NOB - wo, 04/11/2015 - 10:10

Naast dat projectbureau Zeeweringen dit jaar de dijk bij Sint Annaland heeft versterkt, zijn er tijdens deze werkzaamheden ook een aantal voorzieningen voor sportduikers gecreëerd. Zo is er een nieuwe duiktrap ten noorden van het strandje geplaatst en is er een nieuwe parkeerplaats voor circa vijftien auto’s met toegang tot de waterkant gemaakt.

Categorieën: Duiknieuws

12 instructeurs van o.a. PADI en IDD vanaf nu ook NOB-instructeur

NOB - di, 03/11/2015 - 10:20

Afgelopen weekend hebben twaalf sportduikinstructeurs van PADI, AED, IANTD en IDD een cross-over naar NOB 2*-instructeur gevolgd. Onder leiding van Kees Verhoeven en Emiel Smits is er tijdens de workshop enthousiast en hard gewerkt aan de opdrachten. Wij heten deze instructeurs van harte welkom bij de NOB!

Categorieën: Duiknieuws

Voorlopig nog geen juridische procedure om Nionplas

NOB - do, 29/10/2015 - 11:45

Sportduiken in de Nionplas bij Raamsdonksveer is nog steeds mogelijk. Halverwege dit jaar heeft de gemeente een vergunning afgegeven voor het flyboarden op de plas. Het flyboarden wordt op dezelfde plek gedaan als waar duikers het water in en uit gaan. Afgelopen weekend was er helaas opnieuw een confrontatie tussen de flyboardondernemer en enkele duikers.Voor de NOB is dit aanleiding om te onderzoeken of een juridische procedure gestart kan worden om de vergunning te stoppen.

Categorieën: Duiknieuws

NOB start samenwerking met Q-plan; driedubbel voordeel bij online uitgaven!

NOB - do, 22/10/2015 - 09:37

Kan jullie vereniging of duikschool wel wat extra inkomsten gebruiken? En het liefst zonder er veel moeite voor te doen? Dan hebben we goed nieuws: de NOB is namelijk een samenwerking aangegaan met Q-plan! Leden van je vereniging krijgen via dit platform bij veel bekende webshops (denk aan Zalando, Wehkamp, Hema.nl etc.) extra korting, ook bovenop acties, aanbiedingen en uitverkoop. Van die extra korting wordt 15% óók op het account van de vereniging gestort. Dat is dus makkelijk geld verdienen, voor jullie leden én de vereniging!

Categorieën: Duiknieuws

Veel aandacht voor fotografie op wintereditie duikfestival

NOB - di, 20/10/2015 - 13:34

Ben je geïnteresseerd in onderwaterfotografie én wil je hier meer over leren? Dan mag je de wintereditie van het duikfestival op zondag 13 december zeker niet missen! Op het festival kun je namelijk de hele dag presentaties en workshops volgen over onderwaterfotografie. 

Categorieën: Duiknieuws

Symposium over duikveiligheid op zaterdag 7 november

NOB - wo, 07/10/2015 - 14:29

In navolging van de duikveiligheidssymposia in Antwerpen organiseert stichting Fit2Dive op zaterdag 7 november een internationaal symposium over veilig duiken. Tijdens het symposium wordt aandacht besteed aan de medische aspecten én veiligheidsaspecten van duiken. Iedereen met interesse in duikveiligheid is welkom!

Categorieën: Duiknieuws

Verkenningsduik gemaakt in Haringvliet

NOB - di, 06/10/2015 - 13:28

Afgelopen zondag heeft de NOB een verkenningsduik gemaakt aan de zuidzijde van het Haringvliet. We zijn op zoek naar geschikte locaties waar het onderwaterleven gemonitord kan worden. In 2018 gaan de Haringvlietsluizen namelijk 'op een kier' en stroomt er vers Noordzeewater het Haringvliet in. Samen met het WNF en Stichting Anemoon willen we de effecten op het onderwaterleven bekijken. En wellicht levert het in de toekomst nog enkele nieuwe duikplaatsen op. We houden je op de hoogte!

Categorieën: Duiknieuws

Nederlands Kampioenschap onderwatervoetbal op 13 december in Apeldoorn

NOB - ma, 05/10/2015 - 16:28

Op zondag 13 december vindt voor de vierde keer het Nederlands Kampioenschap Onderwatervoetbal plaats. Dit jaar wordt het NK georganiseerd in zwembad De Sprenkelaar in Apeldoorn. Je bent van harte welkom om vanaf de tribune de teams te komen aanmoedigen. De wedstrijden kun je extra goed volgen dankzij de live onderwaterbeelden die op de tribune en in de kantine van het zwembad getoond worden.

Categorieën: Duiknieuws

Mogelijk verbetering duiklocatie Milligerplas, Zwolle

NOB - wo, 30/09/2015 - 11:03

De NOB is aan het kijken of het mogelijk is om van de Milligerplas een betere duikstek te maken. Op dit moment hebben we, samen met lokale verenigingen en duikcentra uit de buurt, een wensenlijst opgesteld. Op deze wensenlijst staat wat nodig is op de kant én in het water om van de Milligerplas een betere duikstek te maken. ‘Op dit moment zijn we samen met duikcentrum De Tuimelaar in gesprek met de Gemeente Zwolle om te kijken wat mogelijk is,’ zegt Erik van Vessem, bestuurslid van de NOB.

Categorieën: Duiknieuws

Word gratis lid van de NOB met je bioscoopkaartje van Holland, Natuur in de Delta

NOB - di, 22/09/2015 - 08:48

Ben je naar de nieuwe film Holland, Natuur in de Delta geweest? Gooi je bioscoopkaartje dan nog niet weg, maar stuur hem naar ons op! Je bent dan de rest van 2015 gratis lid van de Nederlandse Onderwatersport Bond én profiteer je van al onze voordelen.

Categorieën: Duiknieuws

Jos Broere nieuwe Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie

NOB - za, 19/09/2015 - 07:55
Jos Broere uit Zevenaar is de nieuwe Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie. Dat is gister bekengemaakt in Nieuwegein. Broere werd naast overall kampioen ook eerste bij drie van de vijf categorieën (Visportret, Groothoek met model en Groothoek). In het overallklassement eindige John Knappers op de tweede plek en ging Marco Heesbeen naar huis met de bronzen medaille.
Categorieën: Duiknieuws

Wie wordt Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie?

NOB - di, 15/09/2015 - 13:46

Vrijdag 18 september wordt bekend wie de winnaar is van het NK Onderwaterfotografie en –videografie 2015. Je bent van harte uitgenodigd om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn!

Categorieën: Duiknieuws

Put van Ekeren / Domein Muisbroek

Gesloten duikstekken - ma, 14/09/2015 - 11:16

Duikplaats afgesloten van 08-09-'15 t/m 01-11-'15 in verband met blauwalg.

Categorieën: Duiknieuws

Mogelijk duikwrak bij Tholen

NOB - di, 08/09/2015 - 15:11

De NOB heeft onlangs een oude stalen garnalenkotter gekocht om af te zinken in Zeeland. Op initiatief van de NOB wordt op dit moment samen met de gemeente Tholen, de provincie Zeeland, Rijkswaterstaat Zee en Delta en Sub Ocean Services gekeken of het mogelijk is om dit duikwrak bij een van de Thoolse duikplaatsen af te zinken.

Categorieën: Duiknieuws

Zilveren Schor (#84a)

Gesloten duikstekken - di, 08/09/2015 - 14:12

Duikplaats afgesloten van 04-08-'15 t/m 31-12-'16 in verband met nieuwbouw accomodatie.

Vanwege nieuwbouw van de accomodatie op deze locatie, is het terrein afgezet en de duikstek niet toegankelijk. Pas in 2017 kan hier weer gedoken worden.
Categorieën: Duiknieuws

Sint Annaland / Kleine Nol / Stalland (#73)

Gesloten duikstekken - di, 08/09/2015 - 14:08

Duikplaats afgesloten van 11-03-'15 t/m 01-12-'15 in verband met dijkversterkingen.

Vanaf 1 juni kan hier weer gedoken worden, maar uitsluitend vanaf het strand. Richting het westen wordt nog aan de dijk gewerkt.
Categorieën: Duiknieuws

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer